Girsberger Sway

Met de sway van Girsberger kunt u staand zitten en zittend staan. Lang staan of zitten is belastend voor de rug en de rugspieren. Als stahulp bevorderd sway het bewegend zitten – en daarmee een gezonde houding – en voorkomt zo rugklachten. Of het nu aan het bureau, tijdens een vergadering, in de ontvangstruimte, bij de receptie, in de spreekkamer, aan de bar, in de keuken of op de thuiswerkplek is – sway wordt daar gebruikt waar zitten vermeden moet worden maar staan te vermoeiend is. Ontdek de vele toepassingen van sway!Staan of zitten? – Beide!

Geeft uw lichaam soms aan dat u te lang gezeten hebt? Maar staan is ook geen optie? Of uw benen laten rusten terwijl u zittend/ staand door kunt werken?

De oplossing is sway. De nieuwe zit- sta hulp, ontworpen door Burkhard Vogtherr, is simpel, mooi en aangenaam in gebruik. De mogelijkheden zijn grenzeloos; overal waar zitten vermeden moet worden en staan te vermoeiend is, is sway de oplossing.

Wat sway uniek maakt is de bewegende standpijp. Hierdoor neemt u automatisch een gezonde, niet statische zithouding aan

Het is algemeen bekend dat men te veel zit en te weinig beweegt. Sommige mensen voelen dit dagelijks; rugpijn en gespannen schouders. Eigenlijk weten we ook wel dat te lang in dezelfde houding zitten belastend is voor de wervelkolom, wervels en spieren. Het zou gezonder zin van tijd tot tijd staand te werken maar weinig mensen zijn daartoe te verleiden. En wie beroepsmatig veel moet staan, heeft weer andere klachten.

Wat is hier aan te doen? sway lost het probleem vanzelf voor u op. Door de standpijp gaat men automatisch bewegend zitten. De manier waarop men op sway zit, is gezond voor de been- en rugspieren. Anderzijds ontlast sway uw lichaam bij staande werkzaamheden.

Materiaal:

De voet van sway is bedekt met een laag van flexibel PUR. Dezelfde stof die in veel duurzame toepassingen gebruikt wordt. De standpijp is aluminium zwart geëpoxeerd en het verstelbare gedeelte is alu verchroomd.

De comfortabele zitting is gestoffeerd met een robuuste netweave stof. Verkrijgbaar in de kleuren oranje, groen, grijs en zwart. De stof kan eenvoudig schoongemaakt worden met een vochtige doek.

Assortiment:

Sway is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen – een in hoogte verstelbare stahulpen een hocker met vaste zithooggte.

De stahulp is draaibaar, buigbaar en in hoogte verstelbaar. Hij ondersteund en ontlast uw lichaam tijdens werkzaamheden die staand verricht moeten worden.

De eettafel of een niet in hoogte verstelbaar bureau is een ideale plek voor de hocker. Hij is net als de stahulp draaibaar en buigbaar maar heeft een vaste zithoogte.

Beide uitvoeringen worden gekenmerkt door de bewegende standpijp, waardoor u bewegende een en gezonde zithouding aanneemt.

Ontwerper:

Productdesign: Burkhard Vogtherr

Burkhard Vogtherr (geboren in 1942) heeft sinds 1972 een bedrijf in Industriële Vormgeving en werkt voor bekende namen uit de meubelindustrie. Hij is een van de beroemdste Duitse meubelontwerpers en won gedurende zijn carrière vele onderscheidingen.

Zijn jarenlange ervaring met thema’s als „zithouding“ en „bewegen“ wordt nu zichtbaar in zijn ontwerpen van bureau- en vergaderstoelen. Dit uit zich niet alleen in vorm en uitstraling, Burkhard Vogtherr ontwikkelt zelfstandig volledig functionerende prototypes. Dit leidt dikwijls tot nieuwe innovaties waar patenten op aangevraagd worden.

Bediening:

Sway is in hoogte verstelbaar. In stappen van 2,5 cm kan men de hoogte heel eenvoudig verstellen tussen de 66,5 cm en de 91,5 cm. Druk de schijf onder de zitting naar beneden, trek sway omhoog tot de gewenste hoogte en laat de schijf weer los. sway heeft nu de gewenste hoogte.

Sway is niet alleen heel eenvoudig in gebruik maar ook erg licht in gewicht. Met een gewicht van maar 4 kg kan sway overal mee naar toe genomen worden.

Garantie: 5 jaar

€ 329,- incl. BTW

Meer informatie? Website van Girsberger Sway